Häiritseekö korvakipu sinua tai läheistäsi? Kärsitkö tukkoisesta nenästä? Tarvitsetko apua uniapneaan?

Korvatulehdukset, pitkittynyt nuha, poskiontelontulehdukset, kuorsaus tai katkohengitys ovat kiusallisia vaivoja, jotka on hyvä hoitaa kerralla kuntoon. Qmedical Pikku Huopalahdessa kokeneet korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärimme hyödyntävät uusinta tekniikkaa ja hoitokeinoja ylähengitysteiden ongelmien diagnostiikassa ja hoidossa. 

Varaa aika korvalääkärille

Verkossa

tai soittamalla  010 400 3260.

 

Yhteystiedot:
Oral Hammaslääkärit Qmedical Pikku Huopalahti
Puutarhurinkuja 2, 3. krs., 00300 Helsinki
Puhelin: 010 400 3260
Sähköposti: pikkuhuopalahti@oral.fi

 

Korvalääkärimme:

Miikka Peltomaa
LKT, Dosentti Erikoislääkäri, korva-, nenä-, ja kurkkutaudit
Mervi Starck
Erikoislääkäri, korva-, nenä-, ja kurkkutaudit
Samuli Suutarla
Erikoislääkäri, Korva-, nenä- ja kurkkutaudit, LT
Jari Suvilehto
Erikoislääkäri, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, allergologia
Arttu Vaalas
Erikoislääkäri, Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Korvien, nenän ja kurkun ongelmat

Korvien, nenän ja kurkun ongelmat ovat hyvin tavallisia kaikissa ikäryhmissä. Nopeaan ja tarkkaan diagnoosiin perustuvalla erikoislääkärin antamalla hoidolla voidaan vähentää näistä johtuvia haittoja. Ainutlaatuinen mahdollisuus leukakirurgin ja erikoishammaslääkärin asiantuntijakonsultaatioihin esimerkiksi kasvojen alueen vammoissa tai sivuontelovaivoihin liittyvissä hammasongelmissa säästää aikaasi. Panostamme erityisesti potilaan informointiin ja mielipiteiden kuunteluun hoitomahdollisuuksia suunniteltaessa.

Pienten lasten ylähengitysteiden toistuvat tulehdukset ovat monen lapsiperheen arkipäivää. Erityisesti toistuvissa ja pitkittyneissä korvien, nenän tai kurkun ongelmissa korvalääkäri pystyy toimenpiteillään korjaamaan tilanteen ja perhe pääsee takaisin normaaliin elämänrytmiin.

Korvatulehdus

Virusperäisen hengitystieinfektion eli flunssan seurauksena voi syntyä bakteerin aiheuttama välikorvan tulehdus, eli korvatulehdus, erityisesti lapselle. Vaikeaoireisissa tulehduksissa pienemmillä lapsilla annetaan usein myös antibioottihoito nopeuttamaan bakteeritulehduksen paranemista.

Nielurisaleikkaus

Nielurisaleikkausta käytetään toistuvien akuuttien risatulehdusten (esim. angiina), kroonisen risatulehduksen ja kookkaiden risojen hoitona. Nielurisat voivat suurentuessaan ahtauttaa hengitysteitä. Tällöin esiintyy tukkoisuutta ja kuorsausta.

Poskiontelontulehdus

Poskiontelontulehdus, eli virallisemmin sivuontelotulehdus, tai sinuiitti, syntyy useimmiten viruksen aloittaman hengitystietulehduksen seurauksena. Suurin osa lievistä sivuontelontulehduksista paranee ilman lääkkeitä. Vaikeaoireisessa sivuontelontulehduksessa käytetään antibiootteja ja nenän kortisonisuihkeita ja tarvittaessa tehdään poskiontelohuuhtelu.

Uniapnea ja sen hoito

Heräätkö aina väsyneenä? Jos uni ei tuo lepoa, voit tietämättäsi sairastaa uniapneaa eli hengityksen katkeilua nukkuessa. Uniapnea on helppo todeta mittaamalla unenaikaista hengitystä ja muita elintoimintoja yöpolygrafialaitteella. Todettua uniapneaa hoidetaan painonhallinnalla, hampaisiin kiinnittyvällä kiskolla tai yönaikaista hengitystä tehostavalla CPAP-laitteella. Lue lisää uniapneasta.

Nenän väliseinän vinous

Nenäkäytäviä erottava väliseinä on etuosasta rustoa, takaosasta luuta. Siihen osunut vamma voi aiheuttaa murtumia, jolloin väliseinä jää vinoon. Lievänä tämä ei aiheuta ongelmaa, mutta voimakkaasti vino väliseinä aiheuttaa häiritsevää nenän toispuoleista tukkoisuutta, joka ei helpota lääkityksillä. Se voi myös pahentaa kuorsausta. Nenän väliseinän vinous voidaan oikaista vain nenän kautta tehtävällä leikkauksella.