Korvalääkärin vastaanotto

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit tutkivat ja hoitavat mm. korvatulehduksia, pitkittynyttä nuhaa, poskiontelontulehduksia, kuorsausta tai katkohengitystä.

Korvalääkärin vastaanotto

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärit tutkivat ja hoitavat mm. korvatulehduksia, pitkittynyttä nuhaa, poskiontelontulehduksia, kuorsausta tai katkohengitystä.

Onko sinulla tai lapsellasi ongelmia ylähengitystietulehdusten tai korvatulehdusten kanssa? Kärsitkö itse tai kärsiikö läheisesi kuorsauksesta tai uniapneasta? Vaivaako tukkoinen nenä tai allergia?

Korvatulehdukset, pitkittynyt nuha, poskiontelontulehdukset, kuorsaus tai katkohengitys ovat kiusallisia vaivoja, jotka on hyvä hoitaa kerralla kuntoon. Oral Qmedical Pikku Huopalahdessa kokeneet korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärimme hyödyntävät uusinta tekniikkaa ja hoitokeinoja ylähengitysteiden ongelmien diagnostiikassa ja hoidossa.

Korvien, nenän ja kurkun ongelmat

Korvien, nenän ja kurkun ongelmat ovat hyvin tavallisia kaikissa ikäryhmissä. Nopeaan ja tarkkaan diagnoosiin perustuvalla erikoislääkärin antamalla hoidolla voidaan vähentää näistä johtuvia haittoja. Hyvin varustellulla vastaanotollamme voimme usein tutkia ja hoitaa potilaat jo ensikäynnillä. Monipuolisten vastaanotolla tehtävien toimenpiteiden lisäksi voimme tehdä myös isompia leikkaushoitoja.

Pienten lasten ylähengitysteiden toistuvat tulehdukset ovat monen lapsiperheen arkipäivää. Erityisesti toistuvissa ja pitkittyneissä korvien, nenän tai kurkun ongelmissa, korvalääkäri pystyy toimenpiteillään korjaamaan tilanteen ja perhe pääsee takaisin normaaliin elämänrytmiin. Lempeät lääkärimme ovat tottuneita toimimaan myös perheen pienimpien potilaiden kanssa.

Vastaanotollamme on ainutlaatuinen mahdollisuus laadukkaaseen röntgenkuvantamiseen sekä välittömiin leukakirurgin ja erikoishammaslääkärin asiantuntijakonsultaatioihin. Tämä yhteistyö esimerkiksi kasvojen alueen vammoissa tai sivuontelovaivoihin liittyvissä hammasperäisissä ongelmissa säästävät aikaasi. Panostamme erityisesti potilaan informointiin ja mielipiteiden kuunteluun hoitomahdollisuuksia suunniteltaessa. Teemme yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa ja maksuvaihtoehtomme ovat joustavia.

Korvatulehdus

Virusperäisen hengitystieinfektion eli flunssan seurauksena voi syntyä bakteerin aiheuttama välikorvan tulehdus, eli korvatulehdus, erityisesti pienille lapsille. Vaikeaoireisissa tulehduksissa antibioottihoito voi nopeuttaa bakteeritulehduksen paranemista. Toistuvissa tulehduksissa korvien putkitus voi olla oikea apu kierteen katkaisuun.

Nielurisaleikkaus

Suurentuneet nielurisat voivat ahtauttaa hengitysteitä aikuisilla tai lapsilla, jolloin esiintyy usein myös nenän tukkoisuutta ja kuorsausta. Nielurisaleikkausta voidaan käyttää toistuvien akuuttien risatulehdusten (esim. angiina), kroonisten risatulehdusten ja muutoin kookkaiden risojen hoitomuotona.

Poskiontelontulehdus

Poskiontelontulehdus, eli virallisemmin sivuontelotulehdus tai sinuiitti, syntyy useimmiten viruksen aloittaman hengitystietulehduksen seurauksena. Suurin osa lievistä sivuontelontulehduksista paranee ilman lääkkeitä. Vaikeaoireisessa sivuontelontulehduksessa käytetään antibiootteja ja nenän kortisonisuihkeita, nenän suolavesihuuhtelun lisäksi. Tarvittaessa voidaan tehdä myös poskiontelohuuhtelu.

Uniapnea ja sen hoito

Heräätkö aina väsyneenä? Kärsitkö itse tai läheisesi kuorsauksesta? Jos uni ei tuo lepoa, voit tietämättäsi sairastaa uniapneaa eli yöllisiä hengityskatkoksia. Uniapnea voidaan luotettavasti todeta mittaamalla unenaikaista hengitystä ja muita elintoimintoja yöpolygrafialaitteella. Todettua uniapneaa hoidetaan painonhallinnalla, hammaslääkärin tekemällä uniapneakiskolla tai yönaikaista hengitystä tehostavalla CPAP-laitteella. Lue lisää uniapneasta.

Nenän väliseinän vinous

Nenäkäytäviä erottava väliseinä on etuosasta rustoa, takaosasta luuta. Siihen osunut vamma voi aiheuttaa murtumia, jolloin väliseinä jää vinoon. Lievänä tämä ei aiheuta ongelmaa, mutta voimakkaasti vino väliseinä aiheuttaa häiritsevää nenän toispuoleista tukkoisuutta, joka ei helpota lääkityksillä. Se voi myös pahentaa kuorsausta. Nenän väliseinän vinous voidaan oikaista vain nenän kautta tehtävällä leikkauksella.

Allerginen nuha

Allerginen nuha voi olla jatkuvaa tai kausiluonteista ja siihen liittyy usein oireita myös silmissä ja alemmista hengitysteissä. Mikäli oireet häiritsevät yöunta tai rajoittavat päivittäistä toimintaa on hyvä kääntyä lääkärin puoleen. Allergiaan on tehokkaita hoitoja, joilla allerginen potilas saadaan useimmiten oireettomaksi.

Kireä kieli- ja huulijänne

Kireä kieli- ja huulijänne voi aiheuttaa vaivaa niin vastasyntyneillä, kuin isommillakin lapsilla tai jopa aikuisilla. Vauvaiässä kireä kielijänne saattaa vaikeuttaa imetystä, isommilla lapsilla taas voi tulla haasteita syömisen tai äänteiden muodostamisen kanssa. Hoitona näissä tapauksissa on kielijänteen katkaisu, joka vapauttaa liikeradan. Toimenpide onnistuu vauvaiässä usein vastaanottokäynnillä, vanhempana vastaava toimenpide voidaan tehdä nukutuksessa.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Korvalääkärimme palvelevat Helsingin Pikku Huopalahdessa samoissa tiloissa Qmedical Pikku Huopalahden hammaslääkäriaseman kanssa, Pihlajalinnan talossa kolmannessa kerroksessa. Muissa toimipisteissämme korvalääkäripalveluja ei ole tarjolla. Korvalääkärin palveluista ja toimenpiteistä ei saa tällä hetkellä S-Etukortilla Bonusta.

Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400