Laservalkaisu on tehokas ja turvallinen ratkaisu tummentuneisiin hampaisiin. Laservalkaisulla hampaista saadaan välittömästi valkoisemmat. Hampaat voivat vaaleta jopa 10 astetta.

Laservalkaisu sopii erinomaisesti luonnostaan keltaisen hammasluun sekä kiillehäiriöisten hampaiden valkaisuun. Menetelmä ei muuta hampaan omaa rakennetta.

Ienvetäymät, implantit, laminaattikuoret tai oikomishoidon yhteydessä hampaiden sisäpuolelle asennetut retentiokaaret eivät ole esteenä valkaisulle.

Palvelun eteneminen

Ikenet ja limakalvot suojataan huolellisesti ennen valkaisua. Laservalkaisussa vaalenemisprosessi tehostuu poikkeuksellisesti toimenpiteen aikana sekä kiilteessä että hammasluussa, jolloin hampaiden vaaleneminen on entistä nopeampaa ja turvallisempaa (perinteiset valottimet toimivat vain hampaan kiilteessä).

Laservalkaisu tehdään mahdollisimman laajalle alueelle (yhteensä kymmenen ylä- ja alahammasta). Kun toimenpide tehdään ensimmäisiin poskihampaisiin saakka, ehkäistään ns. tunneliefektiä, jossa valkaistu hymyalue jää liian kapeaksi.

Hoito sisältää kolme yksilöllistä käsittelyä yhdellä käynnillä. Laservalkaisu tehdään aina yksilöllisesti käyttäen juuri tähän tarkoitukseen kehitettyä valkaisuainetta ja turvallista laservalotinta.

Hampaiden valkaisu perustuu vetyperoksidiin, jonka vaikutusta tehostetaan laserlampulla. Laservalkaisun tulosta voi halutessaan tehostaa ja ylläpitää kotivalkaisulla.

Ohjeita laservalkaisuun tulijalle:

Ennen laservalkaisua:

Jos hampaat ovat herkät suositellaan sensitiivisen hammastahnan käytön aloittamista kaksi viikkoa ennen hampaiden valkaisua. Myös happamien juomien kuten viinin ja tuoremehun käyttöä tulee tällöin välttää kaksi päivää ennen valkaisua.

Hammaskivi ja pinnalliset värjäytymät poistetaan. Kaksi vuorokautta ennen hampaiden valkaisua ei saa käyttää suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksiini). Ennen hoitoon tuloa on hyvä ruokailla, sillä valkaisun jälkeen ei saa nauttia muuta kuin vettä kahteen tuntiin. Vesipullo kannattaa ottaa mukaan hoitoon.

Heti laservalkaisun jälkeen:

Älä syö tai juo muuta kuin vettä kahteen tuntiin.

48 tuntia laservalkaisun jälkeen:

Älä tupakoi tai käytä nuuskaa.
Älä käytä värillistä hammastahnaa tai hammastahnaa, joka sisältää sodium bicarbonaattia.
Älä käytä huulipunaa.
Älä nauti värjääviä tai happamia ravintoaineita kuten kahvia, teetä, punaviiniä tai muita alkoholituotteita, colajuomia, suklaata, salmiakkia, lakritsia, soijaa, ketsuppia, punajuurta, currya, mustikoita, porkkanoita, appelsiineja, greippiä, soodaa yms.

2 viikkoa laservalkaisun jälkeen:

Älä käytä värjääviä kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä, kuten klooriheksidiiniä tai Listerineä.
Hampaissa saattaa myös ilmetä sävyeroja (esim. fluoroosin aiheuttamat valkoiset laikut). Sävyerot tasoittuvat kahden viikon sisällä valkaisuhoidosta.

Ajan varaamisessa huomioitavaa

Valkaisuarviointi (maksuton) tarvitaan, jos asiakas on uusi ja suuhygienisti ei tunne hampaistoa ennestään. Arviointikäynnillä suuhygienisti kartoittaa hampaiston ja ikenien kunnon valkaisua varten.

Valkaisu tehdään puhtaaseen ja terveeseen hampaistoon. Hammaskiven poisto ja ientulehduksen hoito tulee olla tehtynä ennen valkaisua.

Hampaistoon tehdyt korjaukset kuten paikat, kruunut ja laminaatit eivät reagoi valkaisuun.

Valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Emme tee valkaisuja myöskään alle 18-vuotiaille.