Laservalkaisu

Vastaanotolla tehtävä valkaisu, jonka vaikutusta voimistetaan laserlampulla.

Huomiothan, että valkaisuarvioinnin tulee olla tehtynä ennen laservalkaisua. Ajan maksuttomaan valkaisuarviointiin voit varata tästä >

Laservalkaisu on tehokas ja turvallinen ratkaisu tummentuneisiin hampaisiin. Laservalkaisulla hampaista saadaan yleensä useampaa astetta aiempaa vaaleammat. Valkaisun lopputulos on aina kuitenkin yksilöllinen.

Laservalkaisu sopii erinomaisesti luonnostaan keltaisen hammasluun sekä kiillehäiriöisten hampaiden valkaisuun. Menetelmä ei muuta hampaan omaa rakennetta.

Ienvetäymät, implantit, laminaattikuoret tai oikomishoidon yhteydessä hampaiden sisäpuolelle asennetut retentiokaaret eivät ole esteenä valkaisulle.

Yksilöllisesti ja oikein tehty valkaisutulos pysyy hyvin. Valkaisun pysyvyyteen vaikuttavat hampaiden rakenne, elintavat ja suun hoidon tottumukset.

Vasemmalla lähtötilanne ennen valkaisua ja oikealla lopputulos valkaisun jälkeen.

Palvelun eteneminen

Ikenet ja limakalvot suojataan huolellisesti ennen valkaisua. Laservalkaisu tehdään mahdollisimman laajalle alueelle (yhteensä kymmenen ylä- ja alahammasta). Kun toimenpide tehdään ensimmäisiin poskihampaisiin saakka, saadaan koko hymyalue valkaistua.

Laservalkaisu tehdään käyttäen tähän tarkoitukseen kehitettyä valkaisuainetta ja turvallista laservalotinta. Laservalkaisun tulosta voi tehostaa ja ylläpitää kotivalkaisulla. Laservalkaisun ja kotivalkaisun yhdistelmällä saavutetaan monesti paras lopputulos.

Ohjeita laservalkaisuun tulijalle:

Ennen valkaisua:

Jos hampaasi ovat herkät suosittelemme sensitiivisen hammastahnan käytön aloittamista kaksi viikkoa ennen hampaiden valkaisua. Myös happamien juomien, kuten viinin ja tuoremehun, käyttöä tulee välttää kaksi päivää ennen valkaisua.

Myöskään suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksiini) ei tule käyttää kahteen päivään ennen valkaisua.

Ennen hoitoon tuloa on hyvä ruokailla, sillä valkaisun jälkeen ei saa nauttia muuta kuin vettä kahteen tuntiin. Mahdollinen hammaskivi ja pinnalliset värjäytymät poistetaan erillisellä käynnillä ennen valkaisua.

Heti laservalkaisun jälkeen:

Älä syö tai juo muuta kuin vettä kahteen tuntiin.

48 tuntia laservalkaisun jälkeen:

Älä käytä seuraavia aineita:

  • tupakka tai nuuska
  • värillinen hammastahna tai hammastahna, joka sisältää sodium bicarbonaattia.
  • huulipuna
  • värjäävat tai happamat ravintoaineet kuten kahvi, tee, punaviini tai muut alkoholituotteet, colajuomat, suklaa, salmiakki, lakritsi, soija, ketsuppi, punajuuri, curry, mustikka, porkkana, appelsiini, greippi, sooda yms.

Huom! Uuden pikasuojakäsittelyn ansiosta mitään ruokia ei tarvitse vältellä:  Kun heti valkaisun jälkeen tehdään hampaille pikasuojakäsittely, sinun tarvitsee vältellä värjääviä ruoka-aineita vain kahden  ensimmäisen tunnin ajan.  Näin pääset heti nauttimaan uudesta hymystäsi ja valkoisista hampaistasi ja voit syödä ja juoda mitä mielesi tekee.

2 viikkoa laservalkaisun jälkeen:

Älä käytä värjääviä kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä, kuten klooriheksidiiniä tai Listerineä.
Hampaissa saattaa myös ilmetä sävyeroja (esim. fluoroosin aiheuttamat valkoisia laikkuja). Sävyerot tasoittuvat kahden viikon sisällä valkaisuhoidosta.

Ajan varaamisessa huomioitavaa

Varaa aika maksuttomaan valkaisuarviointiin ellei laservalkaisun soveltuvuutta ole lähiaikoina todettu muun  hoitokäyntisi yhteydessä.

Valkaisuarvioinnissa tarkastetaan suun ja hampaiston kunto valkaisua varten ja saat lisätietoa valkaisusta. Valkaisu tehdään aina puhtaaseen ja terveeseen suuhun. Ientulehdus tulee olla hoidettu ja hammaskivi poistettu ennen valkaisua.

Valkaisuhoitoja ei tehdä alle 18-vuotiaille, koska nuorilla hampaan kehitys on vielä kesken. Valkaisua ei suositella myöskään raskaana oleville eikä imettäville. Huomioithan, että valkaisu ei tehoa proteettisiin kruunuihin tai paikkamateriaaleihin.

Huomioithan, että hampaiden valkaisua ei voi maksaa Edenredillä, Smartumilla tai Epassilla, koska esteettiset hoidot eivät kuulu verottajan ohjeistuksen mukaisesti hyvinvointiedun piiriin.