Uniapneakisko

Uniapneakisko hoitona uniapneaan ja kuorsaukseen.

Uniapneakisko

Uniapneakisko hoitona uniapneaan ja kuorsaukseen.

Uniapneaa ja kuorsausta voidaan hoitaa uniapneakiskolla, jota käytetään öisin. Uniapneakisko eli kuorsauskisko tukeutuu ylä- ja alahampaisiin ja tuo leukaa eteenpäin jolloin ilma pääsee kulkemaan nielussa vapaammin.

Uniapneakisko sopii erityisesti lievää uniapneaa sairastavalle tai kuorsauksesta kärsivälle. Kisko valmistetaan mittatilaustyönä jokaiselle potilaalle erikseen. Yksilöllisesti valmistettu kisko on miellyttävä ja turvallinen käyttää. Ennen kiskohoitoa on tärkeää, että hampaat ovat terveet. Laajat paikkaushoidot ja hampaanpoistot kannattaa tehdä ennen kiskohoitoa, sillä ne voivat muuttaa hampaistoa niin että kisko ei istu hyvin.

Uniapneakiskon käyttäminen saattaa joillekin aiheuttaa muutoksia purennassa. Siksi kiskon käyttäjän on tärkeää käydä säännöllisesti hammaslääkärillä tarkastuksessa.

Palvelun eteneminen

Hammaslääkärin suunnittelukäynnillä varmistetaan, että kiskohoito on sinulle mahdollinen. Kiskoa varten hampaistosta otetaan jäljennös ja työtilaus lähetetään hammaslaboratorioon. Valmis kisko sovitetaan suuhun seuraavalla käyntikerralla, jonka yhteydessä hammaslääkäri ohjeistaa kiskon käytössä ja puhdistuksessa.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Varaa aika palveluun, jos sinulla on todettu uniapnea tai jos kuorsauksesi häiritsee sinua tai läheisiäsi. Lue lisää kuorsauksesta ja uniapnean oireista.

Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400