Oral Hammaslaboratorio, Oral Lindent Hammaslaboratorio sekä Oral Labodent ovat hammas- ja leukaprotetiikkaan erikoistuneita valtakunnallisesti palvelevia hammaslaboratorioita.

Pitkäaikainen kokemus, vankka ammattitaito ja huipputeknologian hallinta ovat Oralin hammaslaboratorioiden toiminnan lähtökohtia. Hammaslaboratorioissamme seurataan kehityksen kulkua ja tarjotaan töitä kaikilta hammasprotetiikan osa-alueilta.

Laboratorioissamme valmistetaan kaikenlaiset hammastekniset työt irtoprotetiikasta implanttiprotetiikkaan mukaan lukien levy- ja rankaprotetiikka sekä oikomiskojeet ja uniapneakiskot. Käytössämme on vain korkealuokkaisia materiaaleja ja edistyksellisintä teknologiaa.

Keraamikkojen ammattitaidon tukena on käytössä tietokoneavusteista (CAD/CAM) suunnittelua, jotta voimme varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Oralin Hammaslaboratorioilla on Suomen pisin kokemus kokokeraamisten hammaskruunujen ja hammassiltojen valmistajana. Keraamikkotiimit edustavat Suomen esteettisen hammaskeramiikan osaajien kärkeä.

 

Nopeaa ja luotettavaa palvelua

Palvelemme kaikkia asiakkaitamme aina yksilöllisesti. Meiltä saat peruspalveluidemme lisäksi asiantuntevan konsultaation kustannusarvioineen sekä nopeat ja luotettavat toimitukset.

  • Koko Suomen kattava kuljetuspalvelu
  • Avoinna vuoden jokaisena arkipäivänä ma-to 8-17, pe 8-15.30

Oral Hammaslaboratorio Oy
Vanha talvitie 3 c, 00580 Helsinki
010 400 3550, fax 3360
hammaslaboratorio@oral.fi

Oral Lindent Hammaslaboratorio Oy
Vanha talvitie 11 a, 00580 Helsinki
09 694 9094
lindent@oral.fi

Oral Labodent Hammaslaboratorio Oy
Helsingintie 4, 24100 Salo
010 400 3755
labodent@oral.fi

Hammaslaboratorion kuljetus- ja tilausohjeet

Tilausohjeet

Hammasteknisten töiden tilaus Oral Hammaslaboratoriosta ja Oral Lindentistä onnistuu seuraavia yhteystietoja ja ohjeita käyttäen. Jos tilauksen tai kuljetuksen suhteen on ongelmia, ota yhteys puh. 010 400 3550.

Oral Hammaslaboratorio ja Oral Lindent
Puhelin: 010 400 3550
Faksi: 010 400 3560
Sähköposti: hammaslaboratorio@oral.fi

Kuljetusohjeet

Laboratoriotyöt voi lähettää käyttämällä Postin palveluita.

Pääkaupunkiseudulla nouto tilataan Oral Hammaslaboratoriosta numerosta 010 400 3550.

Muu Suomi >> Posti
1. Paketin nouto tilataan netistä osoitteesta http://www.posti.fi/yritysasiakkaat/lomakkeet/kuljetustilaus.html

Kun tilaat ennen klo 11.30, saat noudon pääsääntöisesti samalle päivälle. Lähetykset noudetaan arkisin klo 9-16. Aikaväli on kaksi tuntia (esim. klo 10-12).2. Lomakkeen käyttö vaatii sopimustunnuksen. Oral Hammaslaboratorion logistiikkasopimusnumero on 603347.

Postin kuljetustilauslomakkeen täyttäminen:

Tilaajan nimi
Tilaajan puhelinnumero
Logistiikan sopimustunnus: 603347
Tilaajan viite
Sähköposti
SEURAAVA SIVU>>
Nouto/lastausosoite
Yrityksen nimi
Yhteyshenkilön nimi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
Katuosoite
Postinumero
Postitoimipaikka
Noutopäivämäärä
Nouto aikaisintaan – Valitse klo
Nouto viimeistään – Valitse klo
Kuljetusohjeet
( x) Haluan, että Posti tulostaa osoitekortit:
Valitse palvelutaso:
( x) Express Morning 9
( ) Express Business Day 14
Jakeluosoite
Yrityksen nimi
Yhteyshenkilön nimi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
Postinumero
Postitoimipaikka
SEURAAVA SIVU>>
Lähetyksen tiedot:
Laji Määrä kpl Paino kg Sisältö
Valitse lajiksi “paketti”
Työt on pakattava niin, etteivät työlaatikot aukea tai rikkoonnu Postin käsittelyssä.

Tuotteita

Kruunut

Hammaskruunu on hammaslaboratoriossa valmistettu hammas jolla korvataan vahingoittuneen hampaan osa. Kruunu kiinnitetään joko hiotun hampaan päälle tai juurikanavanastan avulla oman hampaan juurikanavaan. Kruunun runkomateriaali on yleisimmin joko hammaskultaa tai keramiaa ja hampaan näkyvä osuus on yleisimmin hammaskeramiaa.

Sillat

Kokonaan puuttuva tai useampi hammas voidaan korvata kiinteällä siltaproteesilla. Puuttuvien hampaiden viereiset omat hampaat hiotaan tukihampaiksi ( pilareiksi ) aivan kuten kruunuissakin , joiden päälle siltaproteesi kiinnitetään tai silta voidaan kiinnittää myös implanttien päälle. Siltaproteesin avulla potilas saa takaisin kaikki puuttuvat hampaat. Materiaaleina samat vaihtoehdot kuin kruunuissa.

Osakruunut, täytteet ja laminaatit

Osittainen hampaan menetys tai erilaiset asento- ja värivirheet luonnon hampaistossa voidaan korvata osakruunuilla tai laminaateilla. Tällöin hampaasta hiotaan vain osa ja tähän hiottuun pintaan kiinnitetään uusi täysin oman hampaan näköinen rakenne.

CAD-CAM

Tietokoneiden kehityksen myötä ovat erilaiset CAD-CAM- laitteistot ja-ohjelmistot raivanneet tiensä myös hammastekniikan pariin. Erilaisilla skannereilla oman hampaan hionta tai leukaluuhun istutettu implantti skannataan tietokoneelle ja ohjelmiston avulla itse rakenne muotoillaan ja lopullinen proteettinen rakenne valmistuu joko kokonaan tai osittain tietokoneavusteisesti.

Implantit

Hammasimplantit ovat leukaluuhun porattuja ja istutettuja keinojuuria. Näillä voidaan korvata hampaistoa aina yhdestä puuttuvasta hampaasta aina koko leuan rakenteisiin asti. Titaanista valmistettujen juurien päälle valmistetaan erilaisia kruunu-ja siltaproteeseja eri materiaaleista.

Muut tuotteet

Perinteisien tuotteiden lisäksi valmistamme myös erilaisia valkaisukiskoja, kirurgisia ohjausproteeseja, väliaikaisia kruunuja ja siltoja, suunnitteluvahauksia sekä vastaanotolla tehtäville väliaikaisille rakenteille erilaisia muotteja joko suunniteltujen vahausten tai lähtötilanteen mukaan.

Vinkkejä proteettisten hoitovaiheiden helpottamiseksi

Valokuvausohjeita

Käytä kuvaamisessa järjestelmäkameraa makro-objektiivilla ja lähikuvaussalamalla. Käytä huulten levittäjiä apuna niin saat esteettömän näkymän kuvattavaan alueeseen.

Pyri ottamaan kuvat potilaasta suoraan edestä istumassa normaalituolilla, älä pidä potilasta makuuasennossa potilastuolissa.

Ota kuvasarjat interkuspaaliasemassa, protruusiossa, sivuilta, hampaat hieman avautuneena, lepo- ja hymyasemat ja max-suurennos itse työstettävästä hampaasta.

Kuvat olisi hyvä ottaa ennen hoidon aloitusta. Jos käytetään valkaisuhoitoa niin kuvaaminen on hyvä suorittaa kaksi viikkoa valkaisun jälkeen niin hampaan väri on stabiloitunut.

Mikäli käytössänne ei ole kameraa, otamme mielellämme kuvat täällä laboratoriossa. Emme veloita kuvaamisesta, vaan kuvaus ja värinmääritys sisältyy tuotteen loppuhintaan.

Kuvat kulkevat mainiosti sähköpostissa, pienennä kuvakoko noin 200 – 600 kt, niin saat kuvia mahtumaan enemmän yhteen sähköpostiin. Muistitikut ja CD:t ovat myös hyvä apuväline kuvien siirtoon.

Käytä apuna kuvaamisessa, värinmäärityksessä, hiomisessa, jäljentämisessä jne. esim. Ivoclar-Vivadentin Optra Gate – huulten levittäjiä. Saat huomattavasti laajemman ympäristön työskentelyyn eikä potilas koe levittäjää vastenmielisenä. Myös muoviset potilaan itse pitelemät levittäjät helpottavat kuvaamista.

E.max tietoutta

Kaikki alusta loppuun asti interaktiivisesti e.max-materiaaliin liittyen löydät LINKKI

Kokokeramia

Ota aina hampaiden hiotusta pilarista myös väri, se vaikuttaa lopputulokseen kokokeramiassa. Ohessa esim. IvoclarVivadentin Natural Die Material skaala. Voit käyttää myös normaaleja värinmääritysskaaloja.

Lähetä potilas värinmääritykseen meille laboratorioon, niin pystymme katsomaan värin juuri niissä valaistusolosuhteissa missä itse proteettinen rakenne valmistetaan. Samalla voimme vertailla yhteistä värimaailmaa vastaanoton – hammaslaboratorion välillä. Tämä kaikki parantaa lopullisen työn värin onnistumista.

Suunnittelumallit, wax-up:it ja mock-up:it

Valmistettavan työn lopputulosta helpottaa huomattavasti huolellinen suunnittelu ennakkoon. Wax-up:ien avulla voidaan mallilla hahmottaa tulevan rakenteen muoto ja toimivuus.

Wax-up:ista otettavan indeksin avulla voidaan suussa helposti valmistaa Mock-up eli kopio Wax-Up:ista hiomattomien hampaiden päälle, jotta voidaan hahmottaa tilanne potilaan suussa ennen varsinaisia hiontoja. Samalla myös potilas saa jo paremman näkemyksen ja tuntuman tulevasta lopputuloksesta.

Viipaloidun Slippi-indeksin ottaminen wax-up -mallista helpottaa hiontojen tekemistä suussa kun lopullisen rakenteen vaatima tila on indeksin avulla tiedossa koko hiontojen ajan.Mock-up- indeksiä voi sitten käyttää myös väliaikaisten tekemiseen suussa.

Kokonaiskustannuksiin nämä eivät juurikaan vaikuta, vaan suunnittelu – wax-up – mock-up – indeksit jne. helpottavat lopputuloksen aikaansaamista ja tuovat ajansäästöä loppuvaiheissa. Lopputuloksesta tulee parempi, aikaa säästyy vastaanotolla ja kaikki ovat tyytyväisempiä.

Purentaindeksit

Käytä purentaindeksien ottamiseen jäykkää ja kovaa materiaalia, mielellään indeksien ottamiseen tarkoitettuja silikoni- ja kumipasta-materiaaleja. Jos otat indeksin vahalla esim. purentakiskoja varten, leikkaa vahaindeksi valmiiksi mittoihin 6cm, 5cm, 4cm.

Voit sitten helposti pienentää vahalevyn yksilöllisesti kulloisenkin potilaan mittojen mukaan. Tämä helpottaa indeksin ottoa eikä suussa ole liikaa tavaraa kerralla

Implanttiprotetiikka

Mikäli käytössäsi on väliaikainen kruunu pehmytkudoksen muokkaamista varten, voit hyödyntää sitä ja valmistaa yksilöllisen jäljentimen lopullista implanttijäljennöstä varten.

Ruuvaa va-kruunu kiinni mallireplikan päälle ja ruiskuta esim. purennan rekisteröintiin käytettävää silikonia kruunun kervikaaliosaan kruunun puoliväliin asti. Kun aine on kovettunut poista kruunu replikan päältä, ruuvaa jäljennin kiinni replikaan ja juoksuta esim. flow-muovia jäljentimen kervikaaliosaan jäljennetylle alueelle.

Näin varmistat samanmuotoisen ikenen jäljentämisen ja siirtämisen kipsimalliin kuin va-kruunussa oli. Näin ien jäljentyy oikein halutulla tavalla, eikä pelkästään standardijäljentimen mukaisena .

Implanttien kiinnitysruuvien kiristysmomentit

Nobel Biocare

Kaikki implanttiin kiinnitettävä 35 Ncm (Multi-Unit abutment ja Ball Abutment 15 Ncm) ja kaikki päällysrakenteisiin kiinnitettävä 15 Ncm momentilla.

Astra

Oheisen kuvan mukaan:

Straumann

Kaikki implanttiin kiinnitettävä 35 Ncm ja päällysrakenteisiin kiinnitettävä 15 Ncm momenteillaXIVE :24 Ncm, käytä Xive-ruuvimeisseliä, jossa on oikea momentti automaattisesti.