Koronapandemia: ohje ajanvarauksiin ja toimipisteeseen saapumiseen

Seuraamme Oral Hammaslääkäreillä aktiivisesti koronavirustilannetta ja noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja -ohjeita asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden takaamiseksi. Omaan terveyteen liittyvät asiat tärkeä hoitaa kuntoon myös poikkeusoloissa. Kun sinulla on tarve päästä hammaslääkäriin, voit tulla meille aina turvallisin mielin.

Jos kuulut riskiryhmään ja mieltäsi askarruttaa jokin suun terveyteen tai ajanvaraukseen liittyvä asia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 010 400 3400. Löydät tietoa riskiryhmään kuuluvista Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivuilta täältä.

Siirräthän aikaasi, jos:

  • sinulla on hengitystieinfektion oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta tms.) tai muita tarttuvia sairauksia.
  • olet matkustanut ulkomailla viimeisen 14 vrk aikana.
  • epäilet olevasi altistunut koronavirukselle.

Kun olet taas terve, olet tervetullut vastaanotollemme.

Saapumisohjeet koronaepidemian aikana

  • Täytäthän esitietolomakkeen mahdollisuuksien mukaan jo ennen saapumistasi OmaOral-palvelussa. Esitietojen selvitystä varten ota vastaanotolle mukaasi lista käyttämistäsi lääkkeistä.
  • Tulethan paikalle vasta mahdollisimman lähellä varattua aikaasi, jotta vältyt turhalta oleskelulta odotustiloissa.
  • Saattajien määrä on hyvä pitää mahdollisimman vähäisenä.
  • Saapuessasi toimipisteeseemme huomioithan riskiryhmiä koskevan ohjeistuksen.

Lue tietoa ja ohjeita koronapandemiaan liittyen voit lukea täältä.

Puhelinajanvaraus

Keskitetty puhelinajanvarauksemme palvelee numerossa 010 400 3400. Ajanvaraus on auki ma-pe klo 9.00-17.00 (poikkeuksena pyhäpäivät).

Puhelun hinta

010-numeroon soittaminen lankapuhelimesta maksaa soittajalle 8,35snt/puhelu + 6 snt/min ja matkapuhelimista soitettaessa hinta on 8,35 snt /puhelu + 17,17snt/min. (sis. alv 24 %).

Puheluiden tallentaminen Oralissa

Tallennamme kaikki keskitettyyn ajanvarausnumeroomme tulevat puhelut asiakaspalvelun laadun ja toimeksiantojen varmistamiseksi. Tallennus tapahtuu Wav – tiedostona palvelimelle. Tallenteita säilytetään enintään kuusi kuukautta, jonka jälkeen ne automaattisesti tuhoutuvat. Palvelin, johon tallenteet tallennetaan, sijaitsee tilassa jossa on käytössä elektroninen kulunvalvontajärjestelmä.

Tallennejärjestelmään pääsyä valvotaan henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla, ja järjestelmään kirjautuneista jää tieto käyttäjälokiin. Puheluiden taltiointeja saavat käsitellä vain siihen oikeutetut henkilöt, joita koskee vaitiolovelvollisuus.

Jos puhelinpalveluun soittanut asiakas haluaa tarkastaa oman puhelunsa tallenteen, pyydetään häntä ottamaan yhteys Oralin yhteyshenkilöihin. Kuuntelu tapahtuu Oralin toimipisteessä.

Verkkoajanvaraus

Voit varata ajan myös verkossa. Verkkoajanvarauksemme on aina auki. Varatessasi aikaa pyydämme henkilötunnustasi. Käytämme henkilötietojesi suojaamiseksi TLS-salausta.

Jos sinulla on palveluseteli tai haluat ajan erikoishammaslääkärille, ole hyvä ja varaa aika puhelimitse.

Huomioithan, että saadaksesi Kela-korvauksen suuhygienistin antamasta hoidosta, tarvitset yksityishammaslääkärin kirjoittaman lähetteen.

Ajan peruuttaminen, siirtäminen ja laskutusasiat

Ajan peruutus tulee tehdä viimeistään varausta edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai kokonaan peruuttamattomasta käynnistä pidätämme oikeuden veloittaa varatun ajan mukaan.

Ajan voit peruuttaa OmaOral-palvelussa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseemme puh. 010 400 3400 (arkisin klo 9.00-17.00). Ajanvarausta ei voi peruuttaa sähköpostitse tai tekstiviestillä (esim. vastaamalla suoraan ajanvarauksen vahvistusviestiin).

Aikojen peruutuksissa, siirroissa ja yksityishenkilön laskutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä myös numeroon 010 400 3350 (hinta 8,8snt/min). Numero palvelee joka päivä klo 7:00 – 24:00. Keskitetyn puhelinajanvarauksen palveluajan ulkopuolella nauhoite ohjaa viestin jättämiseen.

Ajan voit varata numerosta 010 400 3400.

Sähköinen esitietolomake

Voit täyttää hoitoon liittyvät esitietosi nopeasti ja turvallisesti tietokoneella tai mobiilissa jo ennen vastaanotolle saapumista – tai vaikka matkan varrella. Täyttämällä lomakkeen etukäteen käyntisi sujuu entistä vaivattomammin.

Sähköisen esitietolomakkeen voi täyttää OmaOral-palvelussa. Palveluun tulee kirjautua sisään, jonka jälkeen esitietolomake löytyy Yleiskatsaus-välilehdeltä. Sähköisen lomakkeen tiedot siirtyvät suoraan hoidostasi vastaavan asiantuntijamme nähtäväksi. Palvelusta pääset myös helposti tarkastelemaan ja päivittämään esitietojasi.

Sähköisen esitietolomakkeen käyttö on täysin turvallista, sillä tieto liikkuu salatun yhteyden (TLS) kautta. Selaimen osoitepalkissa oleva lukko osoittaa, milloin TLS-salaus on käytössä.

Muistutus- ja vahvistusviestit

Lähetämme kaikista ajanvarauksista automaattisen vahvistusviestin heti ajanvarauksen jälkeen tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Lähetämme pidemmän ajan päähän vahvistetuista ajanvarauksista lisäksi automaattisen muistutusviestin 34 päivää ennen ajanvarausta tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä. Muistutamme ajanvarauksesta vielä 2 päivää ennen ajanvarausta.