Hammassilta

Hammassilta on puuttuvan hampaan korvaava proteesi, joka kiinnitetään viereisiin hampaisiin.

Hampaan siltaproteesi voi korvata yhden tai useamman puuttuvan hampaan. Hammassilta muodostuu kahdesta osasta: puuttuvan hampaan kohdalle tehdään oman hampaan näköinen kruunu, joka kiinnitetään viereisten hampaiden päälle tehtäviin hammaskruunuihin yhtenäiseksi rakenteeksi.

Siltaproteesissa hampaan juurta ei ole korvattu, joten proteesin alle jää tyhjää tilaa, joka tulee puhdistaa huolellisesti.

Palvelun eteneminen

Hammaslääkäri toteaa tarpeen korvata hammaspuutos siltaproteesilla silloin, kun omia hampaita on jäljellä riittävästi tukemaan rakennelmaa ja halutaan kiinteä ratkaisu, mutta implanttihoito ei sovellu esim. leukaluun vähäisyyden vuoksi tai halutaan parantaa suussa olevien hampaiden ulkonäköä tai purentaa.

Esitöinä voidaan joutua tekemään ensin muuta hoitoa sillan tukihampaille. Siltaa tehdessä hammaslääkäri hioo sillan tukihampaat puudutuksessa. Hampaista otetaan muotit, joiden perusteella hammaslaboratoriossa valmistetaan silta. Hammassillan sovittamisessa suuhun voi olla erilaisia välivaiheita. Hionnan ja lopullisen kiinnittämisen välillä hampaat suojataan väliaikaisella rakennelmalla. Kun hammasilta on valmis, kiinnitetään se sementoimalla paikoilleen.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Kun suusta puuttuu hammas ja hammaslääkäri on todennut siltaproteesin tarpeen aiemman vastaanottokäynnin yhteydessä.