Mitä suuhygienisti tekee?

Suuhygienisti on suun terveydenhoidon asiantuntija.

Oralissa suuhygienistit kuuluvat suun hyvinvoinnista vastaavaan hoitotiimiin, johon kuuluu suuhygienistien lisäksi hammaslääkärit, hammashoitajat ja erikoishammaslääkärit. Suuhygienistin hoito perustuu usein hammaslääkärin tutkimukseen ja hammaslääkärin antamaan lähetteeseen, jolloin suuhygienistin hoidosta saa Kela-korvauksen. Voit kuitenkin varata ajan suuhygienistin hoitoon myös suoraan.

Videolla suuhygienistimme Niina kertoo mitä suuhygienisti tekee:

 

Suuhygienistin palvelut

Ennaltaehkäisevä hammashoito

Suuhygienisti huolehtii ennaltaehkäisevästä hammashoidosta kuten bakteeripeitteen ja hammaskiven poistosta, reikiintymisen ehkäisemisestä ja sylkitesteistä. Suuhygienisti ohjeistaa myös hampaiden hyvään kotihoitoon sekä auttaa sinua valitsemaan  sopivimmat suun ja hampaiden hoitotuotteet ja -välineet. Hammaskiven poisto on syytä tehdä säännöllisesti suuhygienistin vastaanotolla, koska sen poistaminen ei onnistu kotikonstein. Hammaskiveä kertyy yksilöllisesti, joten hammaslääkäri tai suuhygienisti määrittelevät juuri sinulle sopivan käyntivälin, yleisimmin suuhygienistin vastaanotolla käydään 1-2 kertaa vuodessa.

Esteettinen hammashoito

Esteettisen hammashoidon osalta suuhygienistin palveluita ovat värjäytymien puhdistus hammaspinnoilta, hampaiden valkaisuhoidot ja hammaskorujen kiinnitykset.

Purentalihasten kuntoutushieronta

Purentalihasten kuntoutushieronnalla voidaan tuoda lievitystä pään alueen särkyyn. Purentaongelmat, hampaiden narskuttelu ja muut suun jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin ja ohimoille. Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännityksiä pään alueella. Hieronnan aikana käsitellään kasvojen alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta sekä lisäksi kaulan ja niska-hartiaseudun aluetta.

Lue lisää purentalihasten hieronnasta.

 

Katso kaikki aihealueen: Suun hyvinvointi -artikkelit

Artikkeliin liittyvät palvelut