Hammashoito sedaatiossa

Sedaatiota eli kevytnukutusta voidaan käyttää esimerkiksi pelkopotilaiden hoidossa ja pitkäkestoisten hammashoidon toimenpiteiden yhteydessä

Sedaatiolla tarkoitetaan lääkkeellistä rentoutusta hammastoimenpiteitä varten. Sitä käytetään muun muassa hoitoon liittyvän pelon poistamiseen ja pitkien hoitotoimenpiteiden yhteydessä.

Sedaatio on hyvin turvallinen ja helppo toteuttaa. Sitä ei tarvitse pelätä, eikä sedaation antaminen ole kivuliasta. Sedaatiota kutsutaan myös kevytnukutukseksi vaikkakaan sedaatiossa ei täysin nukuteta potilasta, vaan rauhoittavan lääkityksen vaikutuksesta olo on rentoutunut. Sedaatiohoito ei ole uusi hoitomenetelmä, vaan sillä on hoidettu potilaita jo vuosien ajan.

Sedaatiohoito rentouttaa ja poistaa jännitystä hyvin tehokkaasti. Sedaatiosta toipuu nopeasti ja saattajan kanssa voi lähteä kotiin noin tunnin kuluttua toimenpiteen loppumisesta, oman voinnin mukaan.

Sedaatio soveltuu esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

  • Hammashoito pelottaa tai jännittää.
  • Tiedossa on pitkäkestoisia toimenpiteitä. Sedaatiossa pitkätkin, 1-2 tunnin, toimenpiteet onnistuvat hyvin.
  • Suunnitteilla on useita paikkauksia ja hampaiden poistoja. Sedaation avulla vältetään useat ja toistuvat käynnit.
  • Suunnitteilla on koko hampaiston saneeraus hammasproteeseja varten.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Sedaatiota voidaan antaa 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Sedaatiohoito on mahdollista vain tietyissä toimipisteissämme. Palvelusta saat lisätietoa soittamalla asiakaspalveluumme.