Purentakisko

Purentakiskolla voidaan hoitaa ja välttää erilaisia purentaelimen häiriöitä ja vaurioita.

Purentakisko

Purentakiskolla voidaan hoitaa ja välttää erilaisia purentaelimen häiriöitä ja vaurioita.

Purentakisko on ylä- tai alahampaisiin sopiva suoja, jolla estetään hampaisiin ja leukaniveliin kohdistuvia vaurioita ja hoidetaan purentaelimistön toimintahäiriöitä. Lisäksi kisko rentouttaa puremalihaksia ja tasapainottaa purentaa.

Purentakisko voi auttaa purentaelimistön ongelmien, kuten öisen narskuttamisen, hampaiden yhteen puremisen, päänsäryn tai kasvojen kiputilojen hoidossa. Yksilöllinen purentakisko on tavallisin hoitokeino virheelliseen purentaan ja sen käyttö voi ehkäistä esimerkiksi hampaiden kulumista ja leukanivelongelmia.

Palvelun eteneminen

Hammaslääkäri ottaa hampaistosta mallin, jonka perusteella yksilöllinen purentakisko valmistetaan. Kisko valmistetaan hammaslääkärin ohjeen mukaan hammaslaboratoriossa keittoakryylista tai Eclipsen valokovetteisesta materiaalista. Hammaslääkäri varmistaa valmiin kiskon istuvuuden. Hyvä purentakisko on purennaltaan tasapainoinen, ei heilu eikä kiristä. Se tuntuu sileältä ja on korkeudeltaan miellyttävä.

Purentakisko kannattaa aina ottaa mukaan hammaslääkärikäynnille, jotta hammaslääkäri voi tarkistaa kiskon istuvuuden, purennan, kulumisen sekä mahdolliset halkeamat.

Milloin kannattaa varata aika tähän palveluun?

Purentakisko voi olla tarpeen henkilöille, jotka narskuttelevat tai purevat hampaita jatkuvasti yhteen. Kiskon tarpeellisuuden arvioi hammaslääkäri.

 

Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400