Mitä suuhygienisti tekee?

Oralissa suuhygienistit kuuluvat suun hyvinvoinnista vastaavaan hoitotiimiin, johon kuuluu suuhygienistien lisäksi hammaslääkärit, hammashoitajat ja erikoishammaslääkärit. Suuhygienistin hoito perustuu usein hammaslääkärin tutkimukseen, jolloin suuhygienistin hoidosta saa Kela-korvauksen. Voit kuitenkin varata ajan suuhygienistin hoitoon myös suoraan.

Videolla suuhygienistimme Niina kertoo mitä suuhygienisti tekee:

 

Suuhygienistin palvelut

Ennaltaehkäisevä hammashoito

Suuhygienisti huolehtii ennaltaehkäisevästä hammashoidosta kuten hammaskiven poistosta, reikiintymisen ehkäisemisestä ja sylkitesteistä. Suuhygienisti ohjeistaa myös hampaiden hyvään kotihoitoon sekä auttaa valitsemaan sinulle sopivimmat suun ja hampaiden hoitotuotteet ja -välineet.

Esteettinen hammashoito

Esteettisen hammashoidon osalta suuhygienistin palveluita ovat värjäytymien puhdistus hammaspinnoilta, hampaiden valkaisuhoidot ja hammaskorujen kiinnitykset.

Purentalihasten kuntoutushieronta

Purentalihasten kuntoutushieronnalla voidaan tuoda lievitystä pään alueen särkyyn. Purentaongelmat, hampaiden narskuttelu ja muut suun jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin ja ohimoille. Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännityksiä pään alueella. Hieronnan aikana käsitellään kasvojen alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta sekä lisäksi kaulan ja niska-hartiaseudun aluetta.

Lue lisää purentalihasten hieronnasta täältä.