Hammasimplantti

Hammasimplantilla voidaan korvata puuttuva hammas. Lopputulos on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta.

Hammasimplantti

Hammasimplantilla voidaan korvata puuttuva hammas. Lopputulos on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta.

Hammasimplantti eli keinojuuri on tapa korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Itse implantti on titaanista valmistettu pieni ruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan juuren. Implantti asennetaan pienessä kirurgisessa operaatiossa leukaluuhun, jonka jälkeen sen annetaan luutua tavallisesti 3-6 kuukautta paikalleen. Tämän jälkeen implantin päälle valmistetaan varsinainen näkyvä hammas, hampaan värinen kruunu. Hammasimplantteja voidaan käyttää myös kokoproteesien pysyvyyttä parantamaan.

Kenelle hammasimplantti sopii?

Hammasimplanttihoito soveltuu lähes kaikille, joilta puuttuu hammas tai hampaita. Ennen implanttihoitoa suun ja hampaiston tulisi olla terveitä ja suuhygienian hyvä. Tupakointi heikentää suun terveyttä ja myös implanttihoidon ennustetta, eikä implanttihoito ole aina mahdollista tupakoitsijalle. Jos tarvitset apua tupakasta vieroitukseen, hammaslääkärisi auttaa sinua.

Implanttihoidon kesto

Implanttihoidon kesto vaihtelee yksilöllisen tilanteen mukaan. Lyhimmillään hoito kestää noin 4 kuukautta. Mikäli puuttuvan hampaan alueella ei ole riittävästi luuta tai ien vaatii muokkausta hyvän ja esteettisen lopputuloksen saavuttamiseksi, kestää hoito kauemmin ja se vaatii huolellista suunnittelua sekä usein erikoishammaslääkärin osaamista. Tarvittaessa voimme valmistaa väliaikaisen hampaan korvaamaan esimerkiksi puuttuvan etuhampaan hoidon ajaksi.

Implanttihammas näyttää ja tuntuu samalta kuin oikea, oma hammas. Samoin kuin omat hampaat, myös implanttihampaat vaativat säännöllistä ylläpitohoitoa ja hyvää suuhygieniaa. Hyvällä hoidolla implanttihampaat voivat kestää koko eliniän.

Hammasimplanttihoidon eteneminen

Hammaslääkäri voi todeta implanttihoidon tarpeen hammastarkastuksen tai muun hoitokäynnin esim. hampaanpoiston yhteydessä. Voit myös hakeutua implanttihoidon tarpeen arviointiin, joka on osalla vastaanotoistamme maksuton.

Suun ja hampaiston tutkimus ja hoidon suunnittelu

Implanttihoito tulisi tehdä terveeseen, hoidettuun suuhun. Siksi hoito aloitetaan suun ja hampaiston tutkimuksella ja hoidolla. Hammaslääkärin tutkimuksen lisäksi tarvitaan erilaisia röntgenkuvia riippuen yksilöllisestä tilanteestasi.

Suun omahoito on erittäin tärkeää implanttihoidon onnistumiselle. Saat yksilölliset ohjeet suun omahoitoa varten hammaslääkäriltäsi tai suuhygienistiltäsi.

Hammasimplantin eli keinojuuren asennus

Implantin laitto on potilaalle helppo ja nopea toimenpide, eikä se ole kivulias. Ien avataan kirurgisesti ja titaanista valmistettu keinojuuri ruuvataan paikoilleen leukaluuhun paikallispuudutuksessa. Normaalisti paraneminen toimenpiteen jälkeen on nopeaa ja huomaamatonta. Kipua ja lievää turvotusta voi kuitenkin esiintyä muutaman päivän ajan. Tarvittaessa sinulle määrätään tehokas särkylääkitys sekä antibioottihoito. Saat mukaasi henkilökohtaiset hoito-ohjeet.

Implanttikruunun eli hampaan valmistus

Implantin luutuminen kestää tyypillisesti 3-6 kk, jonka jälkeen päälle voidaan valmistaa implanttikruunu eli näkyvä hammas. Ennen pysyvän hampaan valmistusta varmistetaan röntgenkuvalla hammasimplantin oikea asento ja luutuminen. Implanttikruunun valmistusta varten otetaan jäljennös hampaistosta, jotta kruunu istuu hyvin hammasrivistöön ja purentaan. Myös valmistettavan hampaan väri määritetään. Mahdollinen hampaiden valkaisu on hyvä tehdä ennen tätä käyntiä, jotta tulevan implanttihampaan väri  sopii muiden hampaiden väriin. Yksilöllinen hammas eli implanttikruunu valmistetaan hammaslaboratoriossa ja se kiinnitetään implanttiin erillisellä hoitokäynnillä.

Ylläpitohoito

Säännölliset tarkastukset hammaslääkärillä ja ylläpitohoito suuhygienistillä ovat tärkeitä implantin ja suun terveyden kannalta. Oleellisen tärkeää on myös hyvä suuhygienia eli omahoito.

Autamme sinua löytämään parhaat mahdolliset tuotteet ja tavat hyvän suuhygienian ylläpitämiseksi. Vaikka implanttihampaaseen ei voi tulla reikää, voi ien- ja kiinnityskudos sen ympärillä tulehtua aivan kuten omissakin hampaissa. Purennan tasapaino on myös tärkeää ja se arvioidaan hammaslääkärikäynneillä. Tarvittaessa sinulle voidaan valmistaa purentakisko suojaamaan implanttihammasta.

Milloin kannattaa varata aika implanttihoitoon?

Aika kannattaa varata, jos sinulta puuttuu yksi tai useampi hammas, jotka haluat korvata kiinteällä ratkaisulla. Tai jos sinulla on ongelmia kokoproteesisi pysyvyyden kanssa.

Mitä on huomioitava aikaa varatessa?

Oletko käynyt äskettäin hammaslääkärin tarkastuksessa? Implanttihoitoa aloittaessa suun tulisi olla tulehdusvapaa ja hoidettu sekä suuhygienian hyvä.

Hoidon voi aloittaa myös varaamalla ajan implanttihoidon tarpeen arviointiin. Osalla hammaslääkäreistä arviointi on maksuton, erikoishammaslääkärien tekemä arviointi on monesti maksullinen. Kaikki ajat eivät ole verkossa varattavia, aikoja voi varata myös asiakaspalvelustamme soittamalla numeroon 010 400 3400.

Etkö löytänyt etsimääsi asiantuntijaa? Soita asiakaspalveluumme 010 400 3400